Hoe bewaar ik het beste mijn bier?

Door de hergisting op de fles, krijg je een bezinksel in de fles. Om te vermijden dat er vlokken (=residu’s) in jouw glas terecht komen, 
moeten de flessen steeds rechtstaand bewaard worden. Bij voorkeur op een donkere plaats.

Hoe krijg ik een perfect zuiver glas?

Vetresten zijn dodelijk voor een prachtige schuimkraag! Daarom was je best jouw glas af met de hand en niet in de vaatwasmachine. Allereerst was je jouw glas met een detergent product. Daarna spoel je het overvloedig met water en de laatste spoelbeurt met koud water. Verder droog je jouw glas met een zuiver synthetisch doek af. Het hangt af van jouw persoonlijke voorkeur of je jouw glas volledig droog of nat wenst.

handdoek
Magic Wipe €13,00

Hoe schenk ik mijn bier in?

Eerst en vooral doe dit rustig! Houd jouw glas in een hoek van 45° onder het flesje. Ieder biertje heeft een andere schuimvorming. Wil je een grote schuimkraag, houd dan jouw fles hoger. Zorg ervoor dat het glas en de fles elkaar niet aanraken. Zodra het bier de rand van het glas nadert, breng je het glas geleidelijk recht. Let op! Laat het bier niet ‘klokken’ tijdens het uitschenken omdat de gistresten kunnen loskomen van de bodem. Laat een kleine grond (1 cm) in de fles. Er zijn bierliefhebbers die de gistbodem graag opdrinken. Dit is dan ook rijk aan vitamine B en heeft een bloedzuiverend effect. Santé! 

De kunst van het proeven

Proeven van bier is niet zoals bij wijn. In tegenstelling tot wijn drinken wij alles op! 
Het proeven bestaat uit 3 stappen:

Kijken:
Is het bier helder, mistig of troebel? Welke kleur heeft de schuimkraag en hoe ziet deze eruit?  

Ruiken: 
Wals het bier in het glas. Op die manier komen er aroma’s vrij. Ruikt het bier naar citrus, zoet, koffie of chocolade?

Proeven:
Hoe bitter is het bier? Welk hoparoma proef je? Wat is jouw mondgevoel? Wat is de body van het bier? 
Neem een slok en laat het bier door jouw mond gaan en slik het door. Doordat het bier opgewarmd wordt in de mond komen er meerdere smaakstoffen vrij. Het allerbelangrijkste is: geniet van het moment!